Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@15:08:27 GMT

از حقوق شهروندی تا حقوق بشر!

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۴۴۴۶

از حقوق شهروندی تا حقوق بشر!

یکی از حقوقدانان و اساتید دانشگاه در یادداشتی به مناسبت قتل جورج فلوید در آمریکا به بایدها و نبایدهای حقوق شهروندی و حقوق بشر پرداخت.

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، سعید کرمی حقوقدان و استاد دانشگاه در یادداشتی در واکنش به کشتار مردم بی گناه در آمریکا نوشته است: مردم را میکشند و عذرخواهی هم نمی‌کنند در عین حال زبانشان هم دراز است، می‌گویند حقوق بشر، آن مرد سیاهی که آنجا کشته شد ظاهراً بشر نبود و حقوق نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(مقام معظم رهبری 14 تیر 99) کسانی که به سازش گرایش دارند باید بدانند که آمریکا رو به افول است (مقام معظم رهبری).

حقوق بشر اساسی‌ترین حقی است که هر فرد به طور ذاتی و فطری و به صرف انسان بودن از آن بهره مند است. مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر این حقوق دارای اوصافی چون جهانشمولی، غیرقابل سلب بودن و تبعیض ناپذیر بودن می باشد.

برابری و غیرقابل انتقال بودن از ویژگی های مهم این حق است ‌هر فرد در هر نقطه از جهان که باشد از این حقوق برخوردار است. این حقوق فارغ از ملیت و نژاد و رنگ و زبان است. هیچکس را نمی توان به دلیل نژاد و یا رنگ از این حقوق محروم کرد. همه در برابر این حقوق برابرند. هیچکس بر دیگری اولویت و ارجحیت ندارد.

حقوق بشر بر حقوق داخلی حاکم است، سیاست های عمومی و نهاد سازی کشورها مبتنی بر این حقوق بنیادین بایستی شکل بگیرد. حقوق بشر زبان مفاهمه جهانی است. هرگاه کشورها در موضوع و یا مسئله ای دچار اختلافات شدید شوند زبان مشترک همه آنا حقوق بشر است.

حقوق بشر حقوق مفاهمه است، با تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در پاریس توسط مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۴۸ حقوق بشر رسمیت یافت و از نزاع تئوریک خارج شد. حقوق بشر از مفهوم حقوق طبیعی گرفته شده است، یعنی منطق قوانین باید ملهم از روند جاری و طبیعی جهان باشد.

در دوره مدرن نیز گفتمان های سیاسی در دستور کار حقوق بشر قرار گرفت، و در مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر و در ماده یک آن همه افراد از حیث منزلت با یکدیگر برابر و از حقوق مساوی برخوردارند.

اقدام پلیس آمریکا که حکایت از نژادپرستی نهادینه شده در اشخاص و برتری جویی  نظام سیاسی و حکمرانی آمریکاست برخلاف میثاقین حقوق مدنی و سیاسی و حقوق اقتصادی اجتماعی و فرهنگی است.

این اقدام زشت که چهره حکمرانی دولتمردان آمریکا را نشان داده است نقض مواد متعددی از قوانین  حقوق بین الملل و منشور ملل متحد و میثاق و میثاقین و اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

در ماده ۵۶ و ۵۵ میثاقین کشور ها متعهد به نیل به اهداف منشور ملل متحد هستند. در بند یک و دو ماده ۵۶ کشورها را ملزم و متعهد بر رعایت اهداف منشور کرده است.

در بند ۶ ماده ۱۱ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی سلب حیات از دیگران با هر شیوه و با هر توجیهی ممنوع تلقی شده است.

در ماده ۴ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز ممنوعیت رویکرد برده داری و مواجهه برده دارانه با اشخاص به طور جدی مذموم شمرده شده است.

بنابراین اقدام پلیس آمریکا هم خلاف حقوق شهروندی به ویژه ماده ۱ حقوق شهروندی که حقوق داخلی آمریکا بوده است و هم بر خلاف اسناد و کنوانسیون ها و میثاق های بین المللی است.

اکنون آمریکا دوران افول خود را طی می‌کند. هم اصول و قواعد بین المللی را نادیده انگاشته است و هم اصول انسانی و اخلاقی رابه اضمحلال کشانده است.

و دیگر بزرگ کنندگان آمریکا نمیتوانند رویای آمریکای پرقدرت و زیبا را برای دیگران ترسیم کنند. اماره های افول حقوقی و اقتصادی هم از آماربالای تلفات انسانی در ویروس کرونا و هم شکست های سنگین نظامی امنیتی در منطقه و شلیک موشک به عین الاسد و کنترل پهباد پیشرفته آنها صورت گرفته است.

بزک کنندگان آمریکا دیگر نمی توانند نفس بکشند. نئولیبرالیزم به آخرین نقطه خود رسیده است. تمدنی که خود را مهد آزادی خواهی دموکراسی می داند، دوران سرکوب و رادیکال گرایی و اقدامات توتالیتر را در پیش گرفته است. افول ارزش های آمریکایی شدت گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس اعلامیه جهانی حقوق بشر حقوق شهروندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، با انتشار تصاویری از برخوردهای خشونت‌آمیز پلیس آمریکا با زنان و دختران معترض در دانشگاه‌های آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس، به اظهارات دو رو و متزورانه رئیس‌جمهور این کشور درباره زنان و دختران ایرانی پرداخت.

متن این پیام به شرح زیر است:

حقوق بشر آمریکایی: پیام نوروزی بایدن: آمریکا همچنان در کنار زنان شجاع ایرانی خواهد ایستاد، زنانی که برای آزادی‌های خود مبارزه می‌کنند و ما به همراه شرکایمان، مقام‌های ایرانی را در قبال نادیده گرفتن حقوق بنیادین بشر پاسخگو خواهیم کرد!

چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد…

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به پایان عمر سیاسی رژیم غاصب صهیونیستی نزدیک می‌شویم‌
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • غریب‌آبادی: چه کسی به داد زنان و دختران آمریکایی می‌رسد
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • ۶ پرونده نقض حقوق شهروندی در مازندران بررسی شد
  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • طالبان بازداشت دانشجویان در آمریکا محکوم کرد
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • پنجمی حسن تفتیان در تور جهانی امارات