Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت دادگستری،  معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری به مناسبت روز جهانی حقوق بشر بیانیه صادر کرد.

متن بیانیه معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری به این شرح است:

بیش از هفت دهه از زمان تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر می گذرد. اعلامیه‌ای که هدف آن حفظ حقوق انسان‌ ها در عرصه‌های مختلف از بدو تولدش تا ختم حیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعلامیه ای که قرار بود معیاری جهانی باشد برای احترام به حقوق بنیادین بشر. حقوقی همچون حق بر آزادی و برابری انسان‌ها، حق بر حیات، حق بر آزادی اندیشه و بیان و... که بر اساس اعلامیه حق همه‌ انسان‌ها است. حقوق بشر به منزله‌ی حقوق "بنیادین" و "فردی" نگریسته می‌شود که به هر انسانی در هر نقطه از جهان فقط به دلیل انسان‌بودنش تعلق می‌گیرد. حقوق بشر در دنیای امروز با چالش‌های گوناگونی روبه‌روست؛ و آن گونه که حقوق بشر امروز از نظر سیاسی بدیهی به نظر می‌رسد، اجرای کامل آن امری چندان آسان نیست.

با نگاهی گذرا به هفتاد سال اخیر و مسیری که بشریت تا امروز طی نموده است چندان کارنامه درخشانی از وضعیت حقوق بشر و حقوق انسانی به دست نمی دهد، و همین طور دورنمای آینده بشریت نیز با توجه به وضعیت امروز حقوق بشر چندان امیدوارانه به نظر نمی رسد. هنوز هم وضعیت جهان به گونه‌ای است که بسیاری انسان ها از اینکه حقوقی انسانی دارند آگاه نیستند و تنها آنجا که انسان بداند حقوقی دارد می‌تواند برای برخوردار شدن از آن حقوق مبارزه کند. حقوق بشر به عنوان یکی از مهم ترین شاخصه های تمدن و پیشرفت جامعه بشری، امروزه بازیچه قدرت های بزرگ شده است. ابهام در تعریف آن و استفاده ابزاری از آن و معیارهای دوگانه حقوق بشری، یکی از مهم ترین کاستی ها و چالش های کنونی ارتقای حقوق بشر در جهان به حساب می آید. بیش از هفت دهه از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر گذشته است اما همچنان در اقصی نقاط دنیا شاهد نقض حقوق بشر هستیم.

از یک سو خاورمیانه دست خوش حوادث بیشماری از جمله نقض حقوق انسانی در یمن و سوریه و عراق و افغانستان است؛ از سوی دیگر نقض حقوق انسانی در کشورهای غربی مدعی دموکراسی و حقوق بشر همگی حکایت از این دارد که همچنان تا رسیدن به نقطه ایده آل حقوق بشر فاصله بسیاری داریم.

طنز تلخ ماجرا اینجاست که در دوران کنونی دولت هایی علم حقوق بشر را به دست گرفته اند و پرچم دار مبارزه برای پیشبرد حقوق بشر شده اند که خود سیاهه ای از نقض حق های بشری را در کارنامه خود دارند. طنز تلخ تر اینکه این دولت ها با ادعای حقوق بشر و دموکراسی خواهی اقدام به مداخله در امور داخلی کشورهایی می نمایند که تنها تفاوت آنها، اختلاف ایدئولوژیک در تعریف و معیارهای حقوق بشر می باشد. شوربختانه نهادهای بین المللی حقوق بشر همچون شورای حقوق بشر سازمان ملل یا ارکان سیاسی همچون شورای امنیت نیز تبدیل به ابزاری در دست این زورگویان و ناقضین حقوق بشر در جهت مطامع آنها شده است. به نظر می رسد که در این شرایط ما اولا نیاز به یک تعریف مشترک از حقوق بشر در سطح جهانی داریم ثانیا ساختارهای بین المللی همچون سازمان ملل نیاز به یک بازنگری جدی با هدف برخورد و نگاه یکسان به مقوله حقوق بشر دارد.

مادامی که به مقوله حقوق بشر همچون ابزار نگریسته شود چشم انداز رعایت حقوق بشر در آینده همچنان مه آلود خواهد بود. معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری همواره کوشیده در این بین سهم و نقشی هرچند کوچک در شفاف تر شدن این آسمان غبارآلود نقض حقوق بشر در دنیا و پیشبرد وضعیت حقوق بشر به ویژه در ایران اسلامی داشته باشد. امید است که چشم انداز پیش رو با تمامی این تلاش ها به ویژه تلاش های کنشگران و فعالین بی ادعای حقوق بشری، آسمان غبارگرفته نقض حقوق بشر تبدیل به آسمان آبی و شفاف گردد.

کد خبر 4795652

منبع: مهر

کلیدواژه: عراق ایران وزارت دادگستری حقوق بشر شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا معلولان قوه قضاییه وزارت آموزش و پرورش شهر تهران محسن هاشمی دستگیری سارق آتش نشانی اغتشاشات ایران پیروز حناچی قوه قضائیه سیدابراهیم رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا خیزش مردمی در غرب ماشین جنگی اسرائیل را متوقف می‌کند؟
  • صحنه های امدادرسانی فرصتی از سوی خداوند برای هلال احمری ها است
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود