Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حقوق بین الملل دانشگاه قم در این نشست گفت:  اعلامیه حقوق بشر اسلامی قاهره در زمان تصویب در واقع دفاع از بخشی از هویت اسلامی در محافل علمی و بین المللی بوده است.

غلامعلی قاسمی خاطرنشان کرد: نتیجه بسیاری از رویه های جهانی حقوق بشر توهین به اساس ادیان و سایر مفاهیم والای انسانی و اسلامی است.

وی گفت: سازمان همکاری کشورهای اسلامی در تحولات بین المللی به نوبه خود منشا اثر بوده و نمی توان به سادگی از کنار این سازمان عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: پیش نویس اعلامیه حقوق بشر قاهره اززمان تصویب خود دارای پشتوانه قوی فقهی داشته و اندیشمندان ایرانی نیز در تصویب و تدوین آن نقش پررنگی داشته اند.

قاسمی با اشاره به تدوین پیش نویس جدید اعلامیه حقوق بشر اسلامی اظهار کرد: در پیش نویس جدید سازمان همکاری کشورهای اسلامی در زمینه حقوق بشر بسیاری از اصول انسانی و اسلامی مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: ایران رکن سازمان همکاری کشورهای اسلامی بوده و نباید اتفاقات چند سال اخیر منطقه و همکاری عربستان سعودی با غرب مانع از تاثیرگذاری جمهوری اسلامی بر سرنوشت کشورهای اسلامی شود.

قاسمی ادامه داد: وجود متون رسمی اسلامی در رابطه با مفاهیم حقوق بشر در مجامع بین المللی همواره اثر بخش بوده و تقویت این قبیل متون به سود و منفعت کشورهای اسلامی است.

عملکرد ۵ دهه سازمان همکاری کشورهای اسلامی رضایت بخش نیست

عضو هئیت علمی دانشگاه المصطفی(ص) نیز در این آیین خاطرنشان کرد: محل مناقشه بودن صلاحیت برخی از سازمان هایی که ادعای اسلام خواهی دارند از چالش های پیشبرد اهداف حقوق بشر اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین عباسعلی براتی  بیان کرد: بسیاری از کشورهایی که در طول ۵ دهه گذشته با سیاست های سکولاری خود چهره اسلام و انقلاب اسلامی را مخدوش کردند امروز به فکر اسلام خواهی و بازگشت به مفاهیم اسلامی کرده اند.

وی گفت: بسیاری از افرادی که تحت عنوان نمایندگان کشورهای اسلامی در رابطه با حقوق بشر در مجامع بین المللی سخنرانی می کنند عملا نمایندگان دولت های سکولار بوده خود و هرگز نتوانستند مواضع قوی در رابطه با مشکلات کشورهای اسلامی اتخاذ کنند.

براتی تاکید کرد: سازمان همکاری کشورهای اسلامی در طول ۵۰ سال گذشته عملا نتوانسته کوچکترین تئوری و برنامه عملی را در موازی با اعلامیه جهانی حقوق بشر تدوین و تصویب کند.

وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی از تشکیل سازمان همکاری کشورهای اسلامی در دهه های گذشته افزایش قدرت کشور عربستان سعودی بعد از فروپاشی دولت عثمانی بوده است.

وی اظهار کرد: سازمان همکاری کشورهای اسلامی در حالی دم از اسلام خواهی می زنند که کشور عربستان سعودی به عنوان مهمترین مدعی آن عملا در مسیر اسلام زدایی گام بر می دارد.

براتی یادآور شد: برای قبولاندن مفاهیم اسلامی در مجامع بین المللی باید از تکنیک و شیوه های رایج غربی و مفاهیم سازمان ملل استفاده شود.

حقوق گروهی در پیش نویس جدید حقوق بشتر اسلامی مورد توجه قرار نگرفته است

عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برای معرفی حقوق بشر اسلامی در مجامع بین المللی باید از زبان مشترک که زبان عقلانیت باشد استفاده شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین طالبی عنوان کرد: با وجود گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی هنوز کتابی در رابطه با حقوق بشر در اسلام تالیف نشده و مفاهیم این مساله به درستی در سطح مجامع علمی معرفی نشده است.

وی اظهار داشت: در پیش نویس جدید سازمان کشورهای اسلامی در زمینه حقوق بشر اسلامی نگاه به دین و دینداری همچنان ضعیف بوده و با اصل مفاهیم اسلامی فاصله دارد.

وی اضافه کرد: همچنین در این پیش نویس به حقوق گروهی بشر مانند اعلامیه جهانی حقوق بشر توجه نشده است.

طالبی گفت: در این پیش نویس باید حق دفاع از کشورهای اسلامی به درستی دیده شده و جنبه های گروهی حقوق بشر اسلامی توجه شود.

وی با انتقاد از برخی از مفاهیم پیش نویس جدید سازمان همکاری کشورهای اسلامی در زمینه حقوق بشر تصریح کرد: حق آزادی در اسلام بسیار محدودتر از چیزی بوده که در این اعلامیه بیان شده است.

وی گفت: در اسلام آزادی مفهوم والایی مانند آزادی معنوی دارد که باید محترم شمرده شود، آزادی در اسلام نباید به آزادی معنوی فرد دیگری آسیب بزند.

وی ابراز کرد: همچنین در این پیش نویس جدید مانند اعلامیه جهانی حقوق بشر به حق فرزندآوری مانند منشور حقوق شهروندی ایران توجه نشده است.

طالبی افزود: آن چیزی که در این پیش نویس باید به آن توجه کافی شود مبحث کرامت انسانی است، در تعالیم دینی حفظ کرامت انسان از مهمترین مسائل حیات است.

پیش نویس جدید حقوق بشر اسلامی منطبق با شریعت اسلامی است

رایزن فرهنگی ایران سابق ایران در یونان نیز این آیین گفت: در زمان تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ برخی از کشورهای اسلامی مانند ایران و ترکیه با مفاهیم آن کاملا همراه بودند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد مظفری ادامه داد: برخی از کشورهای دیگر اسلامی مانند مصر و افغانستان برخی از مفاهیم آن مانند حقوق زنان و خانواده را مورد منقاشه قرار داده بودند.

وی ابراز کرد: همچنین کشورهایی مانند یمن وعربستان نیز با بسیاری از بندهای اعلامیه جهانی حقوق بشر کاملا مخالف بوده و یا در برابر آن نظر ممتنعی داشتند.

مظفری گفت: وجود برخی مغایرت ها در مباحث خانواده، آزادی زنان و آزادی انتخاب دین در اعلامیه حقوق بشر جهانی سبب ایجاد حساسیت های بیشتر در بین کشورهای اسلامی در سال های بعد از ۱۹۴۸ شد.

وی اضافه کرد: بعد از انقلاب اسلامی نظر ایران درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر کاملا تغییر کرده ومقامات ایرانی رسما این سند را یک اعلامیه سکولار معرفی و مانند بسیاری از کشورهای دیگر اسلامی خواستار تغییر آن شدند.

وی خاطرنشان کرد: در کنار این کشور پاکستان این اعلامیه را کاملا منطبق با مفاهیم و معارف اسلامی دانسته و پیش شرطی را درباره آن لازم نمی دانستند.

مظفری  گفت: بعد از دهه ۱۹۶۰ میلادی به مرور کشورهای اسلامی در قالب های مختلف همکاری های مشترک رویه قدرتمندی را در رابطه با مخالفت با اعلامیه جهانی حقوق بشر به وجود آورند.

وی تاکید کرد: به همین دلیل نیز سازمان همکاری کشورهای اسلامی در سال ۱۹۹۰ اعلامیه حقوق بشر اسلامی را در شهر قاهره مصر تصویب کرد.

مظفری گفت: تصویب اعلامیه حقوق بشر در اسلام در حکم یک راهنما و نقشه راه برای کشورهای اسلامی در رابطه با مباحث جهانی حقوق بشر است.

وی بیان کرد: به مرور زمان با ساماندهی و انسجام بیشتر در بین کشورهای اسلامی، اعلامیه حقوق بشر اسلامی از ثبات بیشتری برخودار شده و رسما بسیاری از نظامات اعلامیه جهانی حقوق بشر را به چالش کشید.

مظفری اظهار داشت: دفاع از ادیان، صلح و امنیت بین المللی، حقوق زن و خانواده از مباحث مهمی بود که حقوق بشر اسلامی به صورت موازی در کنار اعلامیه حقوق بشر جهانی به وجود آمد.

وی اضافه کرد: کشورهای غربی نیز در مسیر مبارزه با اعلامیه بشر اسلامی به تلاطم افتاده و درصدد کاهش نفوذ این اعلامیه افتادند.

مظفری گفت: هماهنگی با اصول شریعت اسلامی از برجستگی ها و ویژگی های اصلی پیش نویس جدید اعلامیه حقوق بشر در اسلام است.

پیش نویس  اعلامیه جدید سازمان همکاری های اسلامی در زمینه حقوق بشر در سه محور میزان هماهنگی پیش نویس جدید با مفاهیم و معارف اسلامی، تفاوت پیش نویس جدید با اعلامیه قاهره و بررسی آن با نظام حقوقی ایران مورد بررسی قرار گرفت.

این پیش نویس در صورت تصویب نهایی در بین کشورهای اسلامی جانشین اعلامیه سال ۱۹۹۰ قاهره خواهد شد، این پیش نویس توسط کمیسیون مستقل حقوق بشر کشورهای اسلامی تدوین شده است.

اعلامیه اسلامی حقوق بشر یا اعلامیه حقوق بشر اسلامی یا اعلامیه قاهره درباره حقوق بشر در اسلام اعلامیه‌ایست که توسط سازمان کنفرانس اسلامی در ۵ اوت ۱۹۹۰ در شهر قاهره تصویب شد. این اعلامیه، خلاصه‌ای از نگاه اسلامی به حقوق بشر فراهم می‌کند. این اعلامیه معمولاً به عنوان واکنش اسلامی به اعلامیه جهانی حقوق بشر پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸، تلقی می‌شود.

۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه قم همایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی  در این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیوند عمیق دو کشور تأکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد، تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملاً متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر حفظ تعاملات با کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: با این رویکرد و با ظرفیت‌سازی، ‌ به دنبال خلق فناوری هستیم زیرا بسیاری از کشورهای جهان در این عرصه با ما همکاری نمی‌کنند. با توجه به این شرایط، ما به دنبال پیشرفت و توسعه فناوری‌های نوین رفتیم و با توکل به پروردگار متعال اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم.

اسلامی گفت: دستیابی به فناوری‌های نوین همچون هسته‌ای نتایج بسیار مثبتی برای ایران داشته؛ البته این مسئله موجب ناخرسندی کشورهای مخالف جمهوری اسلامی ایران و استکبار جهانی شده است.

وی با اشاره به رویکرد عربستان سعودی در زمینه توسعه فناوری‌های نوین عنوان کرد: عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در پیش گرفته و به دنبال توسعه فناوری هسته‌ای است که ما آماده همکاری با کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان هستیم. در این زمینه نکته مهم، بحث رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است زیرا رویکرد آژانس اساساً باید مبتنی بر حمایت از توسعه فناوری هسته‌ای در کشورهای گوناگون باشد.

اسلامی تأکید کرد: ایران بیشترین همکاری‌ها را در زمینه بازرسی‌ها با آژانس داشته و دارد. در چارچوب پادمان و «ان.پی‌. تی» همچنان همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواهیم داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین به لزوم توسعه نیروگاه‌های اتمی و گسترش میزان تولید رادیو داروها برای استفاده بیماران تأکید کرد و گفت: سالانه یک میلیون بیمار ایرانی از این رادیو داروها استفاده می‌کنند بنابراین توسعه تولید این‌گونه داروها بسیار ضروری است و در این زمینه آماده همکاری با سایر کشورها هستیم.

اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه کاربرد پرتوها در حوزه‌های مختلف عنوان کرد: توسعه کاربرد پرتوها توسط یک شبکه دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده و دنبال می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به پیشرفت‌های خوبی دست یافته است.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در ابعاد و سرفصل‌های مختلف صنعت هسته‌ای به موفقیت‌های فراوانی دست یافته و بسیار مؤثر عمل کرده؛ اظهار کرد:‌ با توجه به موارد ذکر شده اکنون شاهد توسعه و گسترش فناوری هسته‌ای در حوزه‌ها و بخش‌های گوناگون کشور هستیم.

اسلامی با بیان اینکه از ظرفیت‌های خوب پژوهشی و ‌آموزشی در زمینه فناوری هسته‌ای برخورداریم، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و ارائه تجارب و دانش خود در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی به سایر کشورها هستیم.

سفیر عربستان سعودی در ایران نیز ضمن تشکر از دعوت محمد اسلامی به‌منظور حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای، بر پیشرفت و توسعه تعاملات میان دو کشور تأکید کرد.

عبدالله بن سعود العنزی در این دیدار، ‌ایران را کشور همسایه، دوست و برادر دانست و گفت: شاهد پیشرفت‌های بیشتر در حوزه‌ همکاری‌های دوجانبه و در زمینه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • نشست سران سازمان همکاری اسلامی آغاز شد
  • نشست سران‌ سازمان همکاری اسلامی آغاز شد
  • آغاز نشست سران سازمان همکاری اسلامی با حضور امیرعبداللهیان
  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای مصری
  • امیرعبداللهیان با همتای مصری دیدار کرد
  • امیرعبداللهیان با همتای مصری خود دیدار کرد