Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- «ضيف الله الشامي» سخنگوي دولت نجات ملي يمن گفت: بسيار شرم‌آور است در شرايطي که دنيا در حال جشن گرفتن هفتادمين سالگرد تصويب اعلاميه جهاني حقوق بشراست، ملت يمن با تشديد جنايت‌هاي وحشتناک جنگي و ضد انساني از سوي ائتلاف متجاوز سعودي روبه‌رو است.
اعلاميهٔ جهاني حقوق بشر يک پيمان بين‌المللي است که در مجمع عمومي سازمان ملل متحد در تاريخ 10 دسامبر 1948 در پاريس به تصويب رسيده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين اعلاميه نتيجه مستقيم جنگ جهاني دوم بوده و اولين بار حقوقي را که همه انسان‌ها مستحق آن هستند را به‌صورت جهاني بيان مي‌دارد. اعلاميهٔ مذکور شامل سي ماده است که به تشريح ديدگاه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر مي‌پردازد.
مفاد اين اعلاميه حقوق بنيادي مدني، فرهنگي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي‌اي که تمامي انسان‌ها بايد از آن برخوردار باشند را مشخص نموده است.
لايحه جهاني حقوق بشر از ميثاق بين‌المللي حقوق اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و حقوق بين‌المللي مدني و سياسي اعلاميه جهاني حقوق بشر تشکيل شده‌ است و در سال 1976 هنگامي که لايحه جهاني حقوق بشر توسط تعداد کافي از ملتها مورد تأييد قرار گرفت، به حقوق بين الملل تبديل شد.
به اين ترتيب مفاد اين اعلاميه از نظر بسياري از پژوهشگران الزام‌آور بوده و از اعتبار حقوق بين‌الملل برخوردار شد، زيرا بصورت گسترده‌اي پذيرفته شده و براي سنجش رفتار کشورها به کار مي‌رود.
ناکامي اعلاميه جهاني حقوق بشر
هفتاد سال پيش اعلاميه جهاني حقوق بشر در پاريس تصويب شد تا راهي براي جلوگيري از تکرار فجايع جنگ جهاني دوم باشد و اولين بار کشورهاي جهان براي حفظ حقوق و شرافت انسان‌ها يک اعلاميه جهاني تصويب کردند، اما سوال اينجاست که 70 سال پس از آن، آيا حقوق بشر در جهان به طور کامل رعايت شده است؟
پس از اين، اعلاميه چند پيمان جهاني ديگر در مورد حقوق بشر معرفي شد. پيمان جهاني عليه شکنجه در سال 1984؛ حقوق کودکان در سال 1990 و تشکيل دادگاه بين‌المللي عدالت در سال 1984 از اين جمله است.
با اين حال دراين 70 سال ده‌ها مورد جنايت عليه بشريت و حقوق انسان رخ داده و جامعه جهاني نتوانسته و يا نخواسته عليه آنها به پا خيزد.
کشتارهاي مردم فلسطين، بوسني و رواندا، جنايات جنگي در سوريه و عراق و يمن و نيز نسل‌کشي مسلمانان روهينگيا در ميانمار از جمله اين موارد بوده است.
اين روزها فرصتي است تا مهمترين عوامل ناقض صلح و حقوق بشر در جهان و فعاليتهاي مختلف صلح‌آفرين، بررسي و تحليل شوند تا با شناخت نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهديدات حوزه صلح، امنيت و عدالت، سازمان‌هاي جهاني از جمله سازمان ملل بتوانند به طور سازنده و کارآمد نقش خود را ايفا نمايند.
عملکرد ضعيف جامعه جهاني در برقراري صلح
امسال در حالي ناقوس صيانت از حقوق بشر در مقر سازمان ملل به صدا درآمده است که يکي از مهمترين تهديدات صلح، عدالت و امنيت جهان که به طور ويژه از ابتداي سال 2018 شاهد تشديد شدن آن هستيم؛ اقدامات يکجانبه، غيرقانوني آل سعود در عرصه داخلي عربستان و عرصه منطقه اي و بين‌المللي است.
رژيم عربستان با تشديد سرکوب و خشونت عليه مخالفان و نقض شديد آزادي‌ها و استمرار محروم کردن مردم عربستان از بديهي‌ترين حقوق سياسي و اجتماعي و شهروندي و نيز ترور مخالفان از جمله «جمال خاشقجي» نويسنده و منتقد عربستاني و کشتار مردم يمن باعث گرديده است تا عملا" قوانين مختلف حقوق بين‌المللي؛ از جايگاه متزلزل و شکننده تري برخوردار شود.
اين در شرايطي است که سازمان‌هاي بين‌المللي نيز در برابر رژيم آل سعود و حاميان غربي‌اش که با اقداماتشان زمينه‌هاي تضعيف امنيت جهاني و تزلزل بيشتر مسائل حقوق بشري را به وجود آورده‌اند، عملکرد مناسبي نداشته‌اند و تسخير ديپلماسي پول و تزوير آل سعود شده اند.
با توجه به چنين وضعيتي مي‌توان عملکرد سال 2018 جامعه بين‌المللي در زمينه صلح، عدالت و امنيت و حقوق بشر را بسيار ضعيف و حتي منفي عنوان کرد و ناديده انگاشته شدن جنايات هولناک عربستان در يمن از تبعات چنين عملکردي است که انتقاد شديد مقامات يمني را در پي داشته است.
نويسنده: بيژن نجفي
116/120
کليدواژه تجاوز نظامي عربستان به يمن حقوق بشر

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۱۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، نماگر‌های تالار شیشه‌ای هفته‌ای که گذشت را با بازدهی منفی به پایان رساندند. ارزش معاملات خرد در هفته دوم اردیبهشت پس از ۱۰ روز از کانال ۳ هزار میلیارد تومان خداحافظی کرد و در سطح ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان قرار گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اردن: نتانیاهو توافق آتش بس را به خطر می اندازد
  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز» برگزار می‌شود
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز ۲۰۲۴» برگزار می‌شود
  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • همایش «دین، سلامت و کمک‌ های بشر دوستانه» برگزار می شود
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت