Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@15:57:31 GMT

حقوق بشر ابزاری در دست زورمندان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۸۷۹۳

حقوق بشر ابزاری در دست زورمندان


در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که منشور ملل متحد در دست تدوین بود، احترام به حقوق بشر و آزادی‏های سیاسی مورد توجه نمایندگان کشور‌های مختلف جهان واقع شد. پس از چندی، سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که این حقوق، همه جا و برای همه ملت‏ها قابل اجرا باشد. در ادامه، کمیسیون حقوق بشر در ژانویه سال ۱۹۴۷ م. شروع به کار کرد و پس از مدتی مطالعه و بررسی در قوانین اساسی کشور‌ها و بحث و گفتگو در کمیسیون‏های مختلف، نتیجه مطالعات خود را به صورت لایحه‏ای به مجمع عمومی تقدیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجمع مزبور در دهم دسامبر ۱۹۴۸ م. (۱۹ آذر ۱۳۲۷ ش) با ۴۸ رأی مثبت و ۸ رأی ممتنع، اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد و این روز به عنوان روز جهانی حقوق بشر نام‏گذاری گردید. این اعلامیه، شامل یک مقدمه و سی ماده می‏باشد و در ماده اول آن به برابری افراد بشر و حاکمیت روح برادری در میان آن‏ها اشاره شده است. علی رغم تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، واقعیت در عمل به گونه‏ای دیگر شکل گرفت. نگاهی گذرا به روی‏داد‌های سیاسی و نظامی جهان پس از پایان جنگ دوم جهانی، تصویری از وقایع اسفبار را نشان می‏دهد که دقیقاً بیانگر فاصله زیاد میان اهداف و عملکرد جامعه بین‏المللی در دفاع از حقوق بشر است. به علاوه بر خلاف تصور اولیه، شعارِ دفاع از حقوق بشر، عملاً به ابزاری در جهت اِعمال فشار‌های سیاسی و اقتصادیِ دولت‏های غربی بر کشور‌های مستقل جهان برای پیشبرد منافع استعماری این دولت‏ها، مبدّل شده است. هم اکنون بسیاری از کشور‌های جهان، با توجه به این واقعیت تلخ و هم‏چنین به دلیل ناهم‏خوانی برخی بند‌های اعلامیه حقوق بشر با اعتقادات، فرهنگ و رسوم آنان، خواستار تغییر در این بند‌ها و جلوگیری از استفاده ابزاری از این اعلامیه هستند. به دنبال تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در دهم دسامبر ۱۹۴۸ م. توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تأیید حقوق طبیعی و اجتماعی افراد بشر توسط این سازمان بین‏المللی، روز دهم دسامبر (برابر با ۱۹ آذر ۱۳۲۷ ش) به عنوان روز جهانی حقوق بشر نام گذاری شده است.   منبع: راسخون 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اعلامیه حقوق بشر منشور ملل متحد حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۸۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر World Red Cross and Red Crescent Day هر سال در ۸ می (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزار می‌شود تا به فعالیت‌های بشردوستانه توسط جنبش صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان ادای احترام کند. شعار این روز در سال ۲۰۲۴، «من با شادی می‌بخشم و این شادی، پاداش است» تعیین شده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی صلیب ۱ سرخ و هلال احمر World Red Cross and Red Crescent Day، جشن سالانه‌ای است که هر سال در هشتم می به مناسبت سالگرد تولد هانری دونانت، بنیان‌گذار صلیب سرخ و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) برگزار می‌شود. این روز اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا به‌عنوان ادای احترام به فعالیت‌های بشردوستانه توسط جنبش صلیب سرخ و هلال احمر در سراسر جهان و گرامی‌داشت اصول اولیه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر برگزار می‌شود. هر سال موضوع مجزایی برای این روز تعیین می‌شود تا مردم سراسر جهان را تشویق کند تا به این آرمان بپیوندند و به روش‌های فردی خود به صلح کمک کنند.

تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر هر سال در هشتم می مصادف با نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تاریخچه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر

هنری دورانت، فعال اجتماعی و بومی سوئیس در سال ۱۸۶۳ کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را در ژنو سوئیس تأسیس کرد. وی به‌عنوان پدر صلیب سرخ در نظر گرفته می‌شود و اولین جایزه صلح نوبل را برای نقش مهم خود در جنبش صلیب سرخ و کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۰۱ دریافت کرد. دورانت در سال ۱۹۱۰ درگذشت و سالگرد تولد وی به‌عنوان روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نام‌گذاری شد.

تاریخچه روز جهانی صلیب سرخ را در اصل می‌توان در جنگ جهانی اول ردیابی کرد که صلیب سرخ سهم قابل‌توجهی در تقویت صلح داشت. در سال ۱۹۳۴، گزارش آتش‌بس صلیب سرخ در پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی توکیو ارائه شد. این گزارش اصولی را بیان می‌کرد که هدف آن تضمین حفاظت از سربازان مجروح در طول درگیری‌ها بود.

پیشنهاد توکیو در سال ۱۹۴۶ در طول جنگ جهانی دوم اجرا شد. دو سال بعد شورای انجمن‌های صلیب سرخ جشن سالانه‌ای را برای گرامی‌داشت سالگرد تولد هانری دونانت در هشتم می پیشنهاد کرد که به‌طور رسمی در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید. از آن زمان روز جهانی صلیب سرخ در سطح جهانی جشن گرفته می‌شود تا فداکاری و شجاعت داوطلبان و کارکنان صلیب سرخ را به رسمیت بشناسد.

صلیب سرخ با انجمن‌هایی در ۱۸۵ از ۱۹۵ کشور جهان، بزرگ‌ترین شبکه بشردوستانه جهان است و کمک‌های فوری و طولانی‌مدت را به جوامع مستعد بلایا در سراسر جهان ارائه می‌کند و در سال ۲۰۳۲ ادعا کرد که جان ۶۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان نجات داده است.

اهمیت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر

اهمیت روز جهانی صلیب سرخ در نقش آن به‌عنوان بستری برای افزایش آگاهی در مورد اصول، مأموریت و فعالیت‌های سازمان نهفته است. این روز یادآوری اهمیت انسانیت، شفقت و همبستگی در مواقع بحران و بهانه‌ای برای نشان دادن حمایت از اقدامات حیاتی صلیب سرخ در ارائه کمک‌های بشردوستانه و ترویج ارزش‌های انسانی در سراسر جهان است.

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نقش حیاتی کارکنان، داوطلبان و اعضای جنبش بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر را به رسمیت می‌شناسد که با کمک‌های بشردوستانه حیاتی خود نقش اساسی در گسترش صلح در سراسر جهان ایفا می‌کنند. در شرایطی که دموکراسی جهانی هر روز در خطر است، ضربات فاجعه‌باری به نظم جهانی وارد می‌شود و آسیب‌پذیرترین افراد را در سراسر جهان در معرض خطر مرگ قرار می‌دهد، نیاز به نیروهای بین‌المللی برای انتقال کمک‌های بشردوستانه هرگز بیشتر از این نبوده است.

جنبش صلیب سرخ معتقد است که همه قدرت تغییر جهان را دارند و در هشتم می عزم یکپارچه میلیون‌ها داوطلب فداکار را ارج می‌نهد که تعهد خدمت در این زمینه را پذیرفته‌اند. داوطلبان دلیر جمعیت صلیب سرخ و هلال احمر همواره در خط مقدم بلایای متعدد بوده‌اند و کمک‌های خود را به شکل‌های مختلف ازجمله اهدای خون ارائه می‌کند.

این روز در کنار ارج نهادن به میراث صلح‌طلبانه، آگاهی عمومی را در مورد پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مانند سل، ایدز و مالاریا در جوامع محروم افزایش می‌دهد و در طول آن پیام‌های بهداشتی آموزشی از تلویزیون‌های ملی پخش می‌شود تا به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان ابلاغ شود.

شعار روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۲۰۲۴

شعار روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۲۰۲۴ «من با شادی می‌بخشم و این شادی، پاداش است» تعیین شده است.

کد خبر 751428

دیگر خبرها

  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da
  • چهره‌های هالیوودی خواستار تغییر جهان با هنر شدند
  • علی پاکدامن در جایگاه سوم رنکینگ جهانی شمشیربازی ایستاد
  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • کارخانه‌ای به وسعت یک جهان
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان