Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر نسرین مصفا رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه که امروز (دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه) در محل وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه مناسبت‌های جهانی فرصت مغتنمی برای توجه به برخی از موضوعات مطرح در عرصه بین‌المللی است، مطرح کرد: امسال موضوع روز جهانی علم، حق بشری اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ توسط مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید و از همان زمان این اعلامیه مبنای تفکر ملل متحد و جامعه جهانی برای ترویج و حمایت حقوق بشر قرار گرفت البته این اعلامیه در کنار دستاوردهایی که داشته می‌تواند در ابعاد مختلف مورد تفسیر و انتقاد نیز قرار گیرد.

دکتر مصفا ادامه داد: اکنون در رابطه با بحث حقوق بشر سوالات بسیار و پاسخ‌ها محدود است و شاید از زمانی که اسناد بین‌المللی تولید و منتشر می‌شدند در وهله اول این انتظار وجود داشت که بشر آینده بهتری داشته باشد اما حقیقتاً اکنون در برخورد با واقعیات جهان پاسخی کافی برای تحقق حقوق بشر مطرح شده در اسناد بین‌المللی، وجود ندارد.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد به صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول و کشتار بسیاری از مردم و کاربرد سلاح‌های شیمیایی اشاره کرد و اظهار داشت: در آن زمان کاربرد سلاح‌های شیمیایی بیشتر در میان نظامیان بود اما با گذشت زمان و در جنگ جهانی دوم سلاح‌ها علیه مردم عادی بکارگرفته شد.

دکتر مصفا با اشاره به اعلامیه حقوق بشر تصریح کرد: ماده ۲۷ این اعلامیه در خصوص توجه به علم است که براساس آن هر فردی حق بهره‌مندی از فواید و پیشرفت‌های علمی جامعه را دارد. در واقع این ماده نگاه اولیه‌ای به رابطه میان حقوق بشر و علم بود.

وی ادامه داد: پس از تصویب میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که در سال ۱۹۶۶ تصویب شد در خلال ماده ۱۵ به رابطه میان علم و حقوق بشر بیشتر پرداخته شده، وظایف دولت‌ها را در این خصوص شرح می‌دهد و حق بهره‌مندی از پیشرفت‌های علمی را به عنوان یک سند لازم‌الاجرا مطرح می‌کند.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه توسعه به مفهوم حقوق بشر و زمینه‌های آن تفاوت بسیاری با گذشته پیدا کرده است و در حال حاضر رابطه میان علم و حقوق بشر بسیار کمرنگ شده و در مواقعی از بین رفته است.

دکتر مصفا گفت: علم و حقوق بشر می‌توانند خدمتگذار یکدیگر باشند و ما نمی‌توانیم دستاوردهای بشر و پیشرفت در حوزه‌های مختلف را نادیده بگیریم اما باید به این نکته نیز توجه شود که امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر به خصوص در حوزه مخاصمات مسلحانه منجر شده است.

وی در بررسی حقوقی نقض حقوق بشر با پیشرفت علم افزود: ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر که در رابطه با حق حیات صحبت می‌کند از نظر علمی در بسیاری از موارد از جمله عقیم سازی و تهدید حق حیات در برخی از مناطق با نقض حقوق بشر همراه بوده است.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد ادامه داد: همچنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز حق تمامیت جسمی و روانی را مطرح می‌کند که این امر نیز امروز تحت تاثیر بسیاری از ابزارها مورد تهدید قرار گرفته است.

دکتر مصفا همچنین به ماده ۱۲ این اعلامیه اشاره کرد و اظهار داشت: این ماده حق زندگی خصوصی را برای بشر در نظر می‌گیرد که این ماده نیز با پیشرفت‌های الکترونیکی مخدوش شده است.

وی در ادامه نیز به نقض ماده‌های دیگر اعلامیه جهانی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ (حق آزادی بیان)، ماده ۲۵ (حق زندگی و بهره‌مندی مطلوب از امکانات آن) و ماده ۲۶ (توسعه اطلاعات و تکنولوژی) اشاره کرد.

رئیس انجمن ایرانی گفت: به نظر می‌رسد که این موضوع اکنون در دست بررسی جامعه جهانی است اما آشنایی دانشمندان با موازین حقوق بشر می‌تواند برای بهتر شدن وضعیت جامعه جهانی داشته باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اجتماعی و فرهنگی جنگ جهانی جهان حقوق بشر نقض حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۱۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقابت علمی کیدکد شریف با حضور 2 هزار و 150 دانش‌آموز، در محل دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

در ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، دانش آموزان از سن ۷ تا ۱۷ سال از سراسر ایران با حضور در سومین دوره مسابقات کیدکد شریف، به رقابت برای تکنولوژی‌های آینده پرداختند.

این دوره از مسابقات با حضور 2 هزار و 150 دانش‌آموز در لیگ‌های مختلف از جمله اسکرچ، اپلیکیشن سازی با موبایل، طراحی سایت، پایتون، لیگ جهانی ACM و همچنین لیگ برنامه نویسی بر روی سخت افزار (IOT)، لیگ‌های خلاقیت، ربات‌های رالی، جنگجو، مسیریاب، نوریاب، فوتبالیست و لیگ جهانی WRO برگزار شد که رقابت‌های جذابی را به نمایش گذاشتند، این رویداد یک پلتفرم برای کشف استعداد‌های جوانان در عرصه برنامه‌نویسی نرم افزار و سخت افزار است.

این رویداد در محل دانشگاه صنعتی شریف، و با هدف ایجاد فرهنگ عمومی برنامه‌نویسی و کشف و پرورش استعداد‌های دانش آموزان در زمینه فناوری‌های هایتک برگزار شد. دانش آموزان برتر سهمیه حضور در مسابقات جهانی و بورسیه مرکز نوآوری دانش آموزی لنسر شریف را دریافت خواهند کرد.

نتایج نهایی این دوره از مسابقات در ۲۸ اردیبهشت طی مراسم اختتامیه با حضور مدیران و مسئولان دانش‌آموزی برگزار و به برندگان جوایزی اهدا خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • امروزه ریشه های شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران مستحکم تر شده است
  • چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق چوب + فیلم
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین