Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

محمدرضا ضیایی‌بیگدلی در نشست علمی با عنوان «دستاوردها و ناکامی‌های ارتقای حقوق انسانی پس از گذشت ۷ دهه از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر» که در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: اعلامیه حقوق بشر نتیجه تلاش‌ها و اقدامات کمیته نگارش منتخب کمیسیون حقوق بشر به عنوان رکن فرعی اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اعلامیه اولین سند بین‌المللی مستقل در زمینه حقوق بشر بوده و پیش از آن منشور ملل متحد مواد معدودی را به این موضوع اختصاص داده بود.

وی افزود: اعلامیه حقوق بشر کامل‌تر از حقوق بشر آمریکا و اعلامیه حقوق بشر و شهروند فرانسه است. کمیته نگارش اعلامیه پیشنهاد کرده بود که اعلامیه در یک معاهده بین‌المللی گنجانده شود و همچنین یک دادگاه بین‌المللی حقوق بشر تشکیل گردد که مورد موافقت قرار نگرفت.

این استاد حقوق بین‌الملل خاطرنشان کرد: اعلامیه فی نفسه یک قطعنامه اعلامی است و جنبه توصیه‌ای دارد، اما به تدریج به قواعد عرفی یا عام‌الشمول و بعضا آمره تبدیل شده است و بی تردید یکی از منابع و سرچشمه‌های فیاض حقوق بشر است و می‌توان آن را قانون اساسی حقوق بشر نامید و از این رو الگویی برای قوانین کشورها در زمینه حقوق بشر بوده و مورد تایید برخی از سازمان‌های منطقه‌ای نیز قرار گرفته است.

ضیایی بیگدلی در ادامه گفت: اعلامیه حقوق بشر اسلامی معروف به اعلامیه قاهره ۱۹۹۰ نیز ملهم از این اعلامیه است.

وی تصریح کرد: اعلامیه حقوق بشر هر چند الزام آور نیست، اما راهنمای معتبری جهت تفسیر منشور ملل متحد و به طور کلی قواعد حقوق بشری و همچنین بیانگر آرمان انسانی جامعه بین‌المللی است که موجب گسترش مفاهیم حقوق بشری منشور ملل متحد شده است.

وی افزود: اجماع جهانی برای احترام به حقوق بشر اعلامیه را از حالت یک مجموعه حقوقی فراتر برده و در قالب یک ایدئولوژی قرار داده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حقوق بشر کم و بیش بر تمامی عرصه‌های حقوق بین‌الملل سایه افکنده تا آنجا که امروزه سخن از انسانی شدن حقوق بین‌الملل به میان آمده است. متاسفانه در هر شاخه‌ای که حقوق بشر بیشتر نفوذ کرده و کارآمدی‌های بیشتری داشته، ناکارآمدی‌ها نیز بیشتر بوده است. بیشترین کارآمدی‌ها و در مقابل آن ناکارآمدی‌ها و چالش‌ها در حقوق بین‌الملل را در شاخه حقوق بشر می‌توان مشاهده کرد.

ضیایی بیگدلی در مورد رابطه بین صلح و حقوق بشر خاطرنشان کرد: یکی از ارکان اصلی سازمان ملل متحد شورای امنیت است و شورای امنیت مسئولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد. طبق ماده ۳۹ منشور تشخیص تهدید علیه صلح و نقض صلح و تجاوز با خود شورای امنیت است.

وی تصریح کرد: عملکرد شورای امنیت مخصوصا بعد از جنگ سرد به این سمت می‌رود که نقض حقوق بشر توسط کشورها را به عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی قلمداد می‌کند. در اعلامیه جهانی حقوق بشر هم به نوعی بین صلح و حقوق بشر ربط می‌دهد. در واقع نقض صلح منجر به تهدید یا نقض حقوق بشر می‌شود و فقدان حقوق بشر صلح را به خطر می‌اندازد.

ضیایی بیگدلی گفت: شاخه‌ یا موضوعی از حقوق بین‌الملل را نمی‌بینیم که سبقه و زمینه‌ای از حقوق بشر در آن وجود نداشته باشد.

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر ایران در سفر به سوریه با سفیر کشورمان دیدار و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امین انصاری دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در سفر به سوریه پس از زیارت مرقد حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) با حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت گو کرد و ضمن بازدید از مناطق مختلف سوریه با مردم و مسئولین محلی گفت و گو کرد.

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر در این دیدار اظهار کرد: تا چندی قبل کشور برادر و مسلمان سوریه مورد تهاجم داعش و حامیان آن قرار داشت و ما شاهد نقض حقوق بشر در مناطق درگیری و جنگ بودیم اما با کمال تاسف مدعیان حقوق بشر غربی نه تنها کمکی به این مردم تحت ستم نکرد بلکه با معاندین آنان که بویی از حقوق بشر نبرده بودند نیز همکاری می‌نمود.

انصاری افزود: تمام دنیا شاهد اقتدار نظام الهی با تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب بودند که چگونه هیمنه استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی را در هم شکست و امیدواریم که همانگونه فرزندان غیور میهن اسلامی در دفاع از حرم اهل بیت طومار داعش را در هم پیچیدند به فضل الهی منطقه را از لوث وجود این رژیم آدم کش پاک خواهند کرد.

امروز مردم سوریه در امنیت کامل به سر می‌بردند

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر افزود: اینجانب ضمن حمد پروردگار و احترام به ساحت مقدس حضرت زینب سلام الله علیها یاد همه شهدای عزیز تأمین امنیت بویژه سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشته و از خداوند طول عمر با عزت رهبر حکیم و فرزانه انقلاب را خواستارم و ان شاءالله شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر سوریه در پرتو امنیت کامل باشیم.

در این دیدار حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: پس از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مکان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و شخصیت‌های دیپلماتیک ایران که نقض آشکار کنوانیسون‌ها و معاهدات و اصول و قوانین سازمان ملل بود بر اساس کنوانسیون 1961 وین و 1973 علیرغم اینکه خیلی بارز و روشن بود و همه جهان از جمله آمریکا مجبور شد به این حقیقت اعتراف کند و تمام اسناد حقوقی و بین المللی در این رابطه به موقع ارائه شد. ولی نفوذ کشورهایی مثل آمریکا و سه کشور اروپایی هم پیمان و تحت سلطه آمریکا اجازه نداد که سازمان ملل از حق خودش دفاع کند.

اکبری ادامه داد: در واقع این کوتاهی سازمان ملل که برای اولین بار در چنین شکلی داشت رخ می‌داد به این معناست که سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل حتی توانایی دفاع از حیثیت و اعتبار و قوانین خودش را هم ندارد.

سفیر کشورمان گفت: علاوه بر اینکه منشور سازمان ملل توسط همه اعضا امضا شده است یعنی این اقدام رژیم صهیونیستی یک بی احترامی بود و کوتاهی و ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در اتخاذ تصمیم متناسب، اهانت به همه اعضای سازمان ملل که منشور ملل را امضا کردند بود.

اکبری در پایان خاطر نشان کرد که این نشان می‌دهد که شعار حقوق بشر در واقع  یک ابزاریست در دست قدرت‌هایی مثل آمریکا و هم پیمانانشان که به اقتضای منافع در هر زمان برای خودشان استفاده می‌کنند و هیچ موقع حاضر نیستند برای دیگران حقوقی قائل شوند بلکه حق مطلق را از آن خودشان می‌دانند لذا جنایت می‌کنند و معتقدند که باید حق دیگران ضایع کنند اما مطمئن هستند که شورای امنیت و سازمان‌های بین المللی هیچکدام توان اینکه بخواهد خارج از اراده آمریکا به عدالت قضاوت بکنند را ندارند.

واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستیسفیر ایران در سوریه: سازمان ملل از اعتبار خود دفاع کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ: زندان را ترجیح می‌دهم
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل